הוספת הודעה חדשה
  • · איטום מרפסת ובידודה

    (אורי)

    שלום גבי.

    שלחתי לך מייל עם כמה שאלות. רובן קשורות לתחום שלך, וחלקן לא. אך שאלתי גם על אלו שלא קשורות לתחום האיטום,ן מתוך הכבוד הרב שאני רוחש לדעתך. עם כל זאת הפניתי אותן גם לפורום ספציפי יותר.

    ודבר נוסף:

    בקשר למרפסת שעל הדירה, היה אצלי יועץ בידוד, והוא המליץ לא להניח רנדופן, אלא לשפע בבטקל עבה כ10 ס"מ, ועל זה היריעות. הוא הסביר שהבטקל העבה מבודד לא פחות מהרנדופן. ושהוא לא ממליץ על רנדופן במרפסת, שאם יכנסו מים תחת היריעות לרנדופן יהיו מזה צרות. האם נכון שבטקל בכ10 ס"מ מבודד כרנדופן 3 ס"מ? (יש לזכור שאם נעשה רנדופן, יש עוד בידוד נוסף גם מהשיפוע של הבטקל) האם חדירת מים תחת היריעות לרנדופן בעייתית יותר מחדירת מים לבטקל?

    • · איטום של מרפסת

      (גבי)

      שלום אורי,

      מהתקשורת שלך במייל ובפורום נשמע שנפגשת עם אנשי מקצוע טובים, אם כי ההמלצות בהחלט מבלבלות וסותרות זו את זו.

      לענין שאלתך על הבידוד- אם נפגשת עם יועץ שמתמחה בבידוד , לאזור ירושליים, לא אוכל להתווכח עמו אך ברוב המוחלט של המקרים לא מוותרים על בידוד מתחת לבטקל - במיוחד באזור ירושליים. במישור החוף והשפלה אכן יש יועצים שממליצים על בטקל בלבד.

      בקשר לרטיבות שתפגע ברנדופן- כאן כבר יש סתירה בין הדברים של שני בעלי המקצוע שפגשת. משום שאם הרנדופן יהיה מעל שכבת האיטוםהוא בוודאי שירטב יותר מאשר אם יהיה תחת שכבת האיטום. (לשאלתך - אין חשש מנזק לשכבות בטקל כתוצאה מחדירת רטיבות וגם אם ישנו רנדופן תחת הבטקל הוא איננו ניזוק כ"כ מהר).

      השיטה של הנחת שכבת הבידוד מעל ליריעות במקום מתחתיהן (תחת מרפסות) היא חריגה. תאורתית היא אפשרית לבצוע, כפי שמניחים לוחות בידוד אחרים תחת ריצופים בחללים פנימיים. אך לא אוכל להמליץ עליה למשטחים חיצונים ואינני רואה בה יתרון על פני השיטה הקונבנציאונלית. אולי להיפך, מהסיבות שהזכרת חלק מהן בעצמך:

      1. יציבות הריצוף.

      2. הבידוד ירטב עם הזמן ויאבד חלק מהיעילותשלו.

      3. אם הסיבה היחידה לבצוע הפוך שכזה היא הרצון להגן עוד יותר על שכבת האיטום, אינני חושב שהסיבה טובה מספיק. שכבת האיטום מוגנת היטב תחת המילוי של הריצוף ולא נתקלתי בבעיות בשכבות איטום של מרפסות כתוצאה מקרינת השמש, מלבד כאשר הריצוף נעשה בהדבקה ישירה על גבי שכבות איטום ביטומניות משחתיות. במקרים אלו אכן התחממות הגג הורסת לפעמים את החומר הביטומני. אך כאשר ישנו מילוי תחת הריצוף, ו/ או כאשר איטום מרפסות נעשהעם יריעות ביטומניות- אין חשש מכך. איטום מרפסות או גגות מרוצפים עם יריעות ביטומניות מחזיק מעמד עשרות שנים, בלי שום בעיה, כאשר התנאי היחיד הוא לבצע את העבודה כמו שצריך.

      לשאלתך באשר לסוג היריעות. אני מניח שהקבלן התכוון ליריעות ביטומניות אלסטומריות. ברר אצלו בדיוק למה התכוון.

      לגבי סף ההפרדה - עדיף שקבלן האיטום יבצע או שיהיה נוכח ויאשר את הבצוע. במקרה של מעבר רטיבות לחלק הפנימי של הדירה לא תוכל לבוא אליו בטענות, אם לא הוא יבצע את העבודה.הגיוני שיבקש תוספת כספית עבור הבצוע.

      לגבי בדיקת ההצפה השיקול שלך- בהתאם לתוספת הכספית שביקש הקבלן.מראה עין אינו מספיק ובדיקת הצפה יכולה להראות נזילות גם כאשר בעל המקצוע משוכנע לגמרי שאין כאלה. מנסיון...נזילות כתוצאה מבדיקות הצפה הן תמיד הפתעה מאוד לא נעימה עבור הקבלן המבצע, ואינן מצביעותדוקא על רשלנות בבצוע. כך שלא כדאי לוותר. אגב, את בדיקת ההצפה תוכל גם לבצע בעצמך, משום שמדובר על מרפסת בשטח קטן.

      לגבי המרזב הכפול- אפשר להתקין מרזבים שאינם מתוצרת דלמר. יש להשתמש בחומרים שאינם מקבלים חלודה עם הזמן.

      לסיום- המחירים: ישנו הבדל גדול בין המחיר של הקבלן הראשי למחיר של קבלן האיטום. יתכן שהדבר נובע מסוג היריעות. ברר בדיוק במה הם משתמשים.

      שיהיה בהצלחה,

      גבי

      • · תודה מאוד גבי על התשובה הממצה! במפתיע אני חייב לנסוע, אמשיך אח”כ

        (אורי)

        ללמוד את תשובתך.

        מה שברור, שאם 10% מהציבור היו כמוך, היינו באמת לדוגמה לכל העמים.

        שבת שלום

        • · הרנדופן והבטקל

          (אורי)

          צהרים טובים.

          שוב אביע את התפעלותי מאישיותך!

          ביחס לבידוד בבטקל במקום ברנדופן: יועץ הבידוד איננו גר בירושלים, אך לדבריו הוא מבקר בירושלים הרבה.אבל האם אין בזה נוסחה פשוטה וידועה מה רמת הבידוד של כל חומר בכל עובי (שכך נדע אם בטקל 10 ס"מ = רנדופן 3 ס"מ)?

          ביחס לרנדופן תחת הבטקל, הבנתי מיועץ הבידוד שהבעיה שלו היא לא שהרנדופן יהרס ואז לא יהיה בידוד, אלא שכשהרנדופן ירטב הוא יעשה צרות צרורות בנושא הרטיבות (אך אם יכנסו מים רק לבטקל לא יהיו צרות אלו). כך שהוא מעלה בעיה הקשורה ישירות לתחום שלך.

          • · ועוד על הנושא

            (אורי)

            שלום

            קיבלתי בארכיג`וב כמה הצעות של בונה. אשמח לקבל את דעתך:

            1. ביצוע בידוד ביריעות בשתי שכבות שתי וערב כולל נשמים שאח"כ יפורקו לתת לגג לעבור חורף ורק עם יבש להמשיך לשלב הבא2. מילוי בשומשום ולא בחול3. ריצוף עם רובה טובה במרווחים של 4 מ"מ לפחות!!

            4. מומלץ לבצע את הרובה בשעות אחרה"צ ערב ולא בשעות השמש החמה מכיוון שאז היא מתייבשת מהר מידי ונסדקתיוצאת אין לי מושג מה זה `הנשמים שאח"כ יפורקו`.

            תודה.

            • · איטום ובידוד מרפסת

              (גבי)

              שלום אורי ותודה.

              אכן, במקרה שלך - מרוב עצות לא רואים את היער.

              בענין הבדלי הבידוד בין רנדופן אל בטקל- היחס הוא בערך פי10 או אפילו פי 20 לטובת הרנדופן, אך זה מחושב כמובן על פי עובי הלוחות לעומת עובי הבטקל. רנדופן בעובי 3 ס"מ נותן בידוד בערך כמו קלקר בעובי7-8 ס"מ, ושכבת בטקל בעובי 10 ס"מ כלל איננה מתקרבת לכושר בידוד שכזה. מצד שני יועץ הבידוד יכול להחליט שאין צורך בכךושהוא מסתפק בכושר הבידוד של הבטקל.

              לא הייתי חוששמרטיבות שתחדור אל מאחורי שכבת האיטום. הרנדופן לא יהרסוהרטיבות בסופו של דבר תתנדף / תספג.במקרים חמורים של הצפה ממש מסירים את שכבת האיטום ונותנים לעסק להתייבש בשמש. השיקול שאותו יועץ הביע חדש לי ופשוט לא נתקלתי בו. רנדופן תחת שכבת בטקל נעשה מדי יום כחלק ממפרטי בניה ולא נתקלתי בבעיה מיוחדת עם הנושא (מלבד כאשר הבטקל לא נעשה היטב, שזה כבר עניןאחר). באופן כללי- אינני רואה שום סיבה לסטות ממפרטי האיטום הרגילים.

              לגבי הצעתו של אותו בונה-

              יריעות ביטומניות לא מבצעים בשיטת שתי וערב. היריעות מונחות באותו הכיוון כאשר היריעה העליונה מונחת כך שתכסה את התפר שבין היריעות של השכבה התחתונה.

              אין צורך לשים נשמים על מרפסת קטנה כמו שלך. נשמים נועדים לשחרר את אדי הרטיבות שכלואים בתוך הבטקל. טוב להשתמש בהם בגגות גדולים ובמיוחד בגגות שנעשו בחורף, כאשר לא היה מספיק זמן לבטקל ולבטון להתייבש. אין טעם להמתין שנה עד לריצוף.

              המילוי נעשה עם חול מיוצב (מעורבב עם מלט) ולא עם חול בלבד. לחילופין אפשר להשתמש בסומסום אשר מסנן טוב יותר את המים לכיוון המרזב הדו מפלסי. הדעות כאן חלוקות : לסומסום כושר סינון כאמור, אך הוא פחות יציב מהחול המיוצב וגם מבודד פחות מבחינה אקוסטית.

              במרפסת כמו שלך אין צורך ברובה בעובי 4 מ"מ. אפשר לבצע, אך לא מוכרחים משום שמדובר על שטח קטן. לגבי מועד היישום- עדיף כאשר לא חם. אך לא תמיד ניתן להמנע מכךוגם הגג עצמו יצבור הרבה חום עד שעות אחר הצהריים. אם ברצונך להקפיד על נקודה זו - בקש שיפרסו רשת צל מעל אזור המרפסת.כולם יהיו מרוצים.

              לסיכום- מרוב עצות לא רואים את היער. לא צריך להמציא פתרונות חריגים עבור איטום מרפסת. הייתי נצמד למפרטים הסטנדרטיים.

              לשיקולך ובהצלחה,

              גבי

              • · תודה מאוד. סוף סוף קיבלתי תשובה על שאלותי. מה שמציק לי בייחוד

                (אורי)

                זה שהלכתי לפי ההוראות וההמלצות (:קח מפקח בניה, קח ייעוץ) והסתבכתי כ"כ ובסוף אני עושה את הסטנדרט. אני לא אסחף - איש האיטום הראה לי בעיות באיטום בגג ועוד, אבל התוספת המבלבלת במרפסת השאירה טעם לא טוב.

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן