הוספת הודעה חדשה
  • · בעיה ממרפסת פתוחה

    (מרואן)

    בגשם הקשה האחרון נמצאו אצלנו בתקרה בקומת הקרקע כתמי רטיבות גדולים וטפטפו אצלנו מים מפתח הצנרת של המזגן. כל כתמי הרטיבות ופתח צנרת המזגן נמצאים מתחת לרחבה בקומה השנייה שיש בה דלת יציאה למרפסת פתוחה. יצויין כי למרפסת נעשו יריעות לאיטום. נראה כי כל הסמסמית מתחת לריצוף של אותה רחבה רטובה במים (אנו יודעים זאת כי יש מטר באותה רחבה מתחת לארון החשמל שאינו מרוצף והסמסמית החשופה בו מאד רטובה).

    הרמנו את הבלטה שמעל פתח הניקוז של המרפסת ונמצא כי הצינור (בגובה כ- 15 ס"מ) שמחבר את הפתח בריצוף לפתח הניקוז בבטון אינו מחורר כלל, כך שהמים מתחת לריצוף המרפסת לא התנקזו כלל ונמצאה מתחת למרפסת כמות מים גדולה אשר ברגע שהוצאנו את אותו צינור אשר חסם את יציאתם החלו להתנקז..

    כמו כן הרמנו את הבלטות שמתחת לדלת היציאה למרפסת ונמצא כי יש שם חגורת בטון אשר ברוחב של כ- 20-30 ס"מ המכוסה ביריעות איטום אולם אינה מגיעה עד לריצוף. ויש הפרש של כ 5 ס"מ בין אותה חגורה לריצוף שלא נעשה בו שום איטום כך שבפועל המילוי שמתחת לאותה רחבה מחובר ישירות למילוי שמתחת למרפסת.

    אנו מניחים שעם השנים (3 שנים מאז בניית הבית) מי הגשם הצטברו מתחת לריצוף המרפסת אשר עשו מין בריכה כאשר התמלאה החלו לחדור מתחת לדלת היציאה מעל חגורת הבטון לתוך הרחבה שמתחתיה הופיעו כתמי הרטיבות.

    מה דעתכם האם סברתנו בנוגע למקום חדירת המים נכונה ואיך ניתן לסגור את אותו פתח (בגובה של כ- 5 ס"מ מתחת לדלת) יצויין שוב כי היריעות עולות גם על חגורת הבטון הקיימת? האם יש צורך לחכות עד שהמילוי מתחת למרפסת יתייבש או ניתן לתקן זאת מיד (בינתיים הבלטות עדיין מורמות)?

    עוד שאלה שמטרידה אותנו היא מאיפה הגיעה כמות מים זו למתחת לריצוף המרפסת? האם יכול להיות שזה מהפוגות במשך שנים או שיכולה להיות בעיה עם המרזב שכן המרזב של המרפסת מתחבר למרזב שיורד מהגג?

    יש לנו ריצוף גרניט פורצלן חיתך לייזר שרוצף ללא פוגות ולכן הרובה (אפוקסית) כל הזמן במרפסת יורדת? איך ניתן לפתור זאת האם יש חומר אחר ? בעל המקצוע אומר שאי אפשר להגדיל את הפוגות בסוג ריצוף זה שכן הבלטות יישברו? מה הפתרון?

    האם הפתרון לניקוז הוא לשים חלק צינור מחורר? והאם בהנחת צינור כזה ואטימת אותו פתח מתחת לדלת יש כדי לפתור את הבעיה באופן סופי גם אם יחדרו מים מהפוגות?

    שאלה נוספת היא האם כמות המים שמתחת לריצוף הרחבה יתיבשו והאם יכולים לפגוע בריצוף? (יש לנו מילוי סמסמית אשר נראה מסימני הרטיבות ומהפתח מתחת לארון החשמל שהם לאט מתייבשים)?

    כמו כן הופיעו כתמי רטיבות גם על החלק התחתון של הקירות המשותפות לאותה רחבה והמרפסת מה לדעתכם סיבתם?

    האם נכון להניח שמהעובדה שלא הופיעו כתמי רטיבות מתחת למרפסת אלא רק מתחת לרחבה מעידה על כך שהאיטום של היריעות הוא טוב.

    מודה על עזרתכם מדובר בבעיה קשה שכן כמות המים שחדרה היא אדירה ?

     

     

    .

     

    • · בעיות איטום מרפסת

      (גבי)

      שלום מרואן,

      אם אין סימני רטיבות בשאר חלקי התקרה, אז הבעיה היא כנראה בדיוק כפי שתארת. לפתרון יש לבצע מספר דברים, כלהלן:

      1. יש להגביה את אותה חגורת בטון ו/או להתקין בקצה העליון שלה פס אלומניום אשר ימנע מעבר מים אל מתחת לריצוף של השטח הסמוך. כמובן שיש צורך לאטום שם היטב, על הבטון ומעבר לו- ממש עד גובה הריצוף. אפשר להתחבר עם האיטום לתחתית של המרצפות במרפסת. יש לתת מלאכה זו לאיש מקצוע ולא כשאי לקחת סיכון בתיקון חובבני.

      2. מומלץ לחרוץ את הפוגות בין האריחים עם דיסק יהלום, ולאטום כיאות , למרות הסיכון שבמהלך העבודה יתכנו מספר שברים באריחים. לשיקולך. על כל פנים הפוגות חייבות להיות אטומות ואין דרךלאטום אותן אם לא קיים מרווח בין האריחים. את עבודת האיטום של הפוגות מומלץ לבצע רק במהלך הקיץ כך שהרטיבות תוכל להתנדף.

      3. אין לבצע חירור של אותו מרזב אותו כבר חוררתם. במצב הקיים המים שיזרמו במרזב יעברו בחלקם אל מתחת לריצוף. ישנו קולטן דו-מפלסי יעודי המיועד למטרה זו ויש להתקין אחד כזה במקום הקולטן הנוכחי.

      כדאי לבצע את האיטום של חגורת הבטון כבר כעת. לאחר מכן , עם סיום הגשמים, לפתוח את הפוגות ואת המרצפות ליד המרזב ולתת לעסק להתייבש למשך מספר שבועות / חודשים, בקיץ. רק לאחר הייבוש- להמשיך עם יתר העבודות: התקנת קולטן דו-מפלסי ואטימת הפוגות.

      בברכה,

      גבי

      • · בהמשך להודעתך

        (מרואן)

        תודה על תשובתך המהירה

        האם אפשר לעשות את אטימת החגורה התקנת המרזב הדו מפלסי והחזרת המרצפות כבר כעת, ובקיץ לפתוח את הפוגות ולמלא ברובה?

        האם פתיחת הפוגות בלבד ללא הורדת המרצפות בקיץ יכולה לייבש אותה.

        מה עם הרטיבות שנכנסה אלי לתוך הרחבה האם היא תתייבש והאם תגרום נזק לריצוף?

        האם לדעתך המים נכנסו מהפוגות?

        • · האם אתם מוכנים לבצע?

          (מרואן)

          האם חברתכם מוכנה לבצע עבודה זו? אנו גרים באזור כרמיאל. שטח המפסת 14 מ"ר? אם כן מה העלות והאם יש אחריות?

          • · מרפסת, חגורת הפרדה, מרזב דו-מפלסי

            (גבי)

            שלום מרואן,

            לצערי איננו מגיעים לעבודות מסוג זה לאזור כרמיאל.

            באשר לאחריות- אחריות ניתנת ע"י קבלנים רק במקרה שמבצעים אטימה על כל השטח. לתיקונים מקומיים בדרך כלל לא נהוג לתת אחריות, אלא אם מגבילים אותה כראוי, למשל: על אי מעבר רטיבות מן המרפסת אל החלק הפנימי.

            באשר לשאלותיך מהתקשורת הקודמת:

            1. אפשר לבצע כפי שהצעת ולבצע את פתיחת הפגות והמילוי בשלב מאוחר יותר.

            2. הרטיבות שנכנסה אל מתחת לריצוף ברחבה יכולה לגרום נזק. זה תלוי בסוג האריחים ובכמות הרטיבות. אריחי תרצו נפגעים כתוצאה מרטיבות. קרמיקה או גרניט פורצלן- לא, אבל יתכן נזק כללי אחר למשקופים, לקירות ובכלל, אם ישנה רטיבות מתחת לאזורים אחרים בבית / ברחבה. לא אוכל להעריך משום שזה תלוי בכמות הרטיבות. כמובן שמומלץ להניח למקום להתייבש.

            3. הרטיבות אכן חודרת בין הפוגות הפתוחות. מרזב דו מפלסי + אטימת החגורה, יפתרו את הבעיה, בהנחה ששכבת האיטום תקינה. בכל מקרה מומלץ לאטום את הפוגות, כפי שהוסבר.

            4. השארת הפוגות פתוחות , לאחר חריצה, בקיץ, תייבש את רוב הרטיבות או את כולה.

            בהצלחה,

            גבי

            • · בהמשך

              (מרואן)
              • · בהמשך לתשובתך

                (מרואן)

                תוה רבה על התשובות המהירות וחבל שלא נוכל ליהנות משירותכם.

                אציין כי בניתיים השארנו את הבלטות מתחת לדלת הכניסה מורמות וכיסינו בניילון על מנת שלא יחדור גשם שירד ביממה האחרונה, כך שאנחנו שולטים בינתיים שלא יכנסו מים לרחבה עד שנבצע איטום. חרף זאת כתם רטיבות אחד נעלם כמעט מהתקרה והכתם הקרוב יותר לדלת היציאה מבחינת מיקום וכתם נוסף עדיין גדלים האם יכול להיות שהסיבה היא הרטיבות הכלואה, ולמה הכתם הרחוק מהדלת נעלם והכתם הקרוב גדל, האם יש הסבר לתופעה זו? אין מקום אחרחוץ מהדלת אשר נראה לנו כייכול להכניס מים לרחבה?

                • · מרפסת פתוחה, רחבת כניסה

                  (גבי)

                  שלום מרואן,

                  חסרים נתונים / תמונה על מנת לדעת מה קורה באותה הרחבה. אך אם היא סגורה (מלבד אותה דלת) לא אמורה להיות בעיה.

                  במקרה שהרטיבות ממשיכה לגדול עלול להיות חשש שישנו מעבר נוסף של רטיבות, מן הקיר החיצוני של המרפסת (מתחת לריצוף), אל הרחבה. זאת, במקרה שהאיטום איננו גבוה מספיק בקירות המרפסת. במקרה שכזה היית רואה כתמי רטיבות על הקיר. כך שאם אינך רואה סימני רטיבות באותו האזור- כנראה שמדובר רק על רטיבות כלואה ויש להמתין לייבוש.

                  עקרונית מומלץ להמתין בסבלנות לייבוש כל סימני הרטיבות. ואפשר גם להרים מרצפת או שתיים במקומות מסויימים על מנת לבדוק כמה רטיבות ישנה שם ועל מנתלזרז את תהליך הייבוש.

                  בברכה,

                  גבי

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן