הוספת הודעה חדשה
  • · איטום תא טמון

    (אריה)

    שלום!

    אנו נדרשים לאטום תא ביקורת מבטון. מידותהתא 1 * 2עומק 2מ`

    דפנות התא הבטון ספוגות באמולסיות.

    מה המלצתכם ליישום חומר איטום לעמידה בתקן איכות הסביבה

    בברכה

    אריה

    • · מאגר בטון

      (גבי)

      שלום אריה,

      תחילה יש לבחון כיצד ניתן להסיר את אותן שכבות אמולסיה שנספגו בבטון. יש להסיר את כל השכבות באמצעים מכנים (דיסק חשמלי למשל) ואפשר גם עם חומצת מלח (מאוד בזהירות על מנת שלא לנשום את אדי החומצה). במקרים קיצונים יותר אין מנוס מחציבת הבטון לעומק מסויים על מנת להגיע לשכבה נקיה מחומרים כימים.

      לאחר מכן יש לצפות את הקירות ולהחליק אותם עם תערובת של מלט +חול מועשרת בדבק על בסיס לטקס בשעור 50 אחוז מכמות המים שבתערובת. יש לצקת רולקות בחיבורי קירות רצפה, עם תערובת של 2.5 חול ל 1 מלט ודבק לטקס בתערובת בשעור של כ 20 אחוזים מהמים.

      עם סיום עבודות ההכנה וייבוש השטח- ניתן לאטום את כל הקירות והרצפה עם מלט הידראולי משחתי. ניתן גם לעבור לחומרי ציפוי אפוקסים שעמידים בתקיפה כימית. הכל בהתאם לחומרים שצפויים לעבור דרך אותו תא ביקורת, אותם לא ציינת. אם מדובר על חומרים כימים חזקים יש להיוועץ עם הספקים של החומרים האפוקסים. ניתן להשתמש בחומר מסוג פוליאורה או בחומרים אפוקסים - של יצרנים כגון סיקה (גילאר), טמבור, וכדומה.

      נשמח לסייע הלאה ובהצלחה,

      גבי

    • · משוב לתגובה

      (אריה)

      גבי שלום !

      א. תודה על התיחסותך המהירה .

      ב. הכוונה היתה האם יש חומרים אותם ניתן ליישם על דופן ספוגה בנוזלי קירור (אמולסיות ) ללא ניקוי מכני כמוצע

      ג. החומר שיאגר בתא יהיה אמולסיה .

      בברכה

      אריה מאיר

      • · מאגר בטון, אמולסיה

        (גבי)

        שלום אריה,

        מנסיוני אין "חיה" כזו. הבעיה במקרים אלו איננה רק ההיצמדות של שכבת האטימה אל התשתית אלא תגובות מאוחרות יותר של החומר הכימי הכלוא ביציקה ואשר יוצרות לחץ ודוחפות את שכבת האטימה החוצה. אני מניח שזה תלוי בהרכב הכימי של האמולסיה ועל כך אין בידי מספיק נתונים. על כל פנים לא כדאי לקחת סיכון מחשש שהעבודה תתבצע לשווא.

        פתרון חילופי הנו לאטום את כל המאגר עם יריעות PVC או יריעות EPDM שעמידות בתקיפה כימית. ניתן להזמין יריעות חרושתיות אשר מולחמות במפעל עצמו על פי הגודל המדוייק של המאגר. זה יכול להיות הפתרון הנכון עבורך אך יש להשוות עלויות ולבדוק עם יצרני היריעות אם אכן אותה אמולסיה לא תפגע ביריעה עצמה.

        והערה נוספת : במקרה של התקנת יריעות על כל השטח יש לשקולגם התקנה של צינור או "נשם" לפליטת האדים והלחץ שעלול להיות כלוא מאחורי היריעות (בינן לבין הקירות). במקרה מסויים שחוויתי בעיני במפעל מסויים, לחץ של אדים כימיים שהיו כלואים בקרקע גרמו לפיצוץכה עז בעוצמתו שפשוט העיף רצפת בטון יצוקה (בשטח של 200 מ"ר !) לגובה של מספר סנטימטרים. כך שיש להתחשב בכך ולאפשר איוורור מתאים, אחרת גם היריעה עצמה תתנתק מהקירות עקב אותו לחץ.

        נסה לשאול גם במקומות הבאים :

        חברת גילאר gilar.co.il

        חברת דבטק devtec.co.il

        פוליאורה www.mmsl.co.il

        בהצלחה,

        גבי

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן