הוספת הודעה חדשה
  • · מרזב

    (מעין)

    שלום,

    כפי שסיפרתי כבר בפורום, היתה לנו נזילה מהמרזב עקב חור שקדח לנו האינסטלטור, בנסיון להעביר לנו צינור מיים וגז למרפסת... כמובן, שלקחנו בעל מקצוע שוב אשר סידר את המרזב, והלביש עליו מופה. כעת, המופה חשופה, על מנת שנוכל לבדוק האם הכל באמת תקין ואין דליפה בעת הגשמים. לאחר שבוע סוער של גשמים, אנחנו יכולים לנשום לרווחה, כי נראה שהכל תקין. כעת...אנו רוצים לבטן את המרזב. השאלה שלי:האם יש בטון מסויים שכדי להשתמש בו על מנת שהמופה לא תזוז? האםזה נכון כי יש לשים לב ולבטן טוב טוב באזורים של החיבורים במופה? לאחר שאטמנו את האזור טוב טוב עם בטון, כיצד צריך לאטום את הקיר הפנימי? האם יש להשתמש בבלוקים? איזה בלוקים? איטונג? מה הכי מומלץ?האם יש עוד חומר שצריך להוסיף כדי לחזק את המופה? אולי סיליקון? כלחומר איכותי שיכול לעזור באטימת העסק טוב טוב, התקבל בברכה...

    לגבי שפכטל - איזה שפכטל מומלץ? איזה טיח? מה הכי עמיד נגד מים (הקיר טיפה לח עדיין) אנחנו צובעים בסוף בצבע משי משי (צבע רחיץ) ואנחנו לא רוצים התנפחויות באזור. מהם החומרים הכי טובים בהם ניתן להשתמש בכדי לסגור את האזור לפני הצביעה הסופית? תודה רבה רבה. מעיין.

    • · נזילה ממרזב, תיקון קיר רטוב

      (גבי)

      שלום מעיין,

      לא ציינת מאיזה חומר בנוי אותו מרזב ואותה "מופה" : PVC ? גיבריט (שחור), ברזל ? האם האינסטלטור הצליח לעטוף את צינור המרזב סביב כל ההיקף ?

      אם היית מצרפת תמונה זה היה עוזר מאוד.

      עקרוני, אם האינסטלטור ביצוע עבודה מקצועית ותיקנית (בניגוד לאיזשהו אילתור), אז לא אמורה להיות שום בעיה ואפשר לסגור את הקיר ללא תוספות של איטום. אותה מופה לא אמורה להתרופף ממקומה כלל אם בוצעה באופן תקין. אנא צרפי תמונה כדי שנוכל לוודא.

      לענין תיקון הקיר:

      אוטמים את הקיר עם בלוק רגיל כמו זה שקיים כעת בקיר, בעובי הנוח (7 או 10 או 20 ס"מ, בהתאם למה שקיים כעת). לאחר מכן מבצעים שכבת טיח.

      לאחר שכבת הטיח מחליקים את האזור, ורצוי מאוד עם שפכטל לשימוש חיצוני (או שפכטל "לחדרים רטובים"). אל תשתמשו בשפכטל רגיל לקירות פנים או בשפכטל "אמריקאי" משום שאלו סופגים כל טיפת לחות והצבע יתקלף מחדש.

      על גבי זה ניתן לבצע את הצביעה עצמה (אפשר עם שכבת בונדרול לפני הצביעה, ואפשר גם בלי).כמובן שאת הצביעה יש לבצע רק לאחר שהשטח התייבש לחלוטין.

      אם ברצונכם להשקיע מעט יותר אז תוכלו להשתמש, במקום בתערובת בטון רגילה- בחומר צימנטי לתיקוני בטון מסוג סיקה-רפ. אך אין זה הכרחי.

      אם תפרטי הלאה נשמח לעזור.

      שבוע טוב,

      גבי

      • · תשובה

        (מעיין)

        גבי שלום,

        המרזב הוא גיברט (שחור).

        האינסטלטור הלביש את המופה על כל ההיקף (מופת תיקון אפורה - פלסטיק) .

        עד כה, אין דליפה מהמרזב, משום מקום.

        נראה שעשה עבודה טובה.

        • · אה, ותודה על העזרה

          (מעיין)
          • · גבי, איך אני יודעת שזה לא אילתור?

            (מעיין)

            הכל נראה תקין. אין דליפה אפילו של טיפת מים אחת.

            • · מרזב, המשך..

              (גבי)

              שלום מעיין,

              ללא תמונה - גם אני לא אוכל לדעת..

              כללית: אם האינסטלטור הצליח להגיע סביב כל היקף הצינור אז אין סיבה שלא יצליח לעשות עבודה טובה. הוא היה אמור להסדיר את ה"מופה" בצורה כזו שבה החלק העליון שלה עוטף (יותר רחב) את הצינור העליון של המרזב, והחלק הנמוך שלה (התחתון) נכנס לתוך החלק התחתון של הצינור. (זאת, כמובן בהנחה שהוא חתך את הצינור לפני כן. בשיטה זו ("זכר ונקבה"), לא אמורה להיות כל בעיה.

              לא ניתן לנחש מכאן ללא תמונה.

              בענין הגיבריט- החומרים הסיליקונים והפוליאוריטנים המקובלים (כגון סיקפלקס) אינם מקבלים אחיזה טובה על גבי הגיבריט, כך שלא ניתן להשתמש בהם. אם ברצונך לבצע אבטחה נוספת לחיזוק אותה מופה אז תוכלי לבצע סיליקון בקצות החיבורים ואחר כך להשתמש במלט שהצעתי, שהוא מלט לתיקוני בטון חזקים, מסוג "סיקה-רפ". המלט אינו מתכווץ בשעת ההתקשות שלו (כפי שקורה עם תערובות בטון רגילות) והוא חזק ואטום. אך שימי לב שאין בכך משום "פתרון" לנזילה- במידה ועבודת האינסטלטור לא בוצעה היטב.

              שבוע רגוע,

              גבי

              • · שלום גבי

                (מעין)

                אכן האינסטלטור עשה את המופה כפי שתארת, ואף עטף בסיליקון מיוחד בחיבורים. כעת המופה חשופה, בכדי שנוכל לעקוב בעת הגשמים ע"מ לוודא כי אין דליפה של מים מכל מקום כלשהוא... אנו נשתמש בחומרים כפי שהצעת ע"מ לאטום את האזור. אולם, יש לנו בעיה אחת: הרמנו מרצפת אחת הסמוכה לקיר המרזב, כפי שהצעת, והחול מתחת לח ביותר (החול לא היה יבש לחלוטין כמו חול ים, אלא לח כמו חול שבארגז חול של ילדים בגן. אולם, החול אינו בוצי, ואינו ספוג במים) השאלה הנשאלת היא מה ניתן לעשות כדי ליבש את החול? האם זה מעיד שהרצפה ספוגה במים ויש להחליף כל הריצוף?? (אנחנו לא רוצים הרפתקאה כזו) הלוא, החור במרזב היה מעל הריצוף, ולא מתחת. יותר מזה, יכול להיות שהחול לח בנקודות מסויימות בסלון, ובכן, מה עלינו לעשות? לא נוכל לפתוח סתם מרצפות בסלון כדי לבדוק את מצב החול בכמה מקומות? כיצד ניתן לייבש? אולי לשבור את הרובע ולייבש עם פן? אנחנו עובדי עצות, וכל חיינו בבית סובבים סביב המרזב הזה. אני כבר רוצה לסגור את הכל ולא לראות את זה יותר! האם חול לח יכול לגרום לקיר להתקלף שוב אחרי שנטייח ונצבע, גם אם נשתמש בשפכטל שהצעת? הצילו!!

                • · חול רטוב מתחת לריצוף

                  (גבי)

                  שלום מעיין.

                  נו, לפחות ענין המופה מאחורינו... נשמע שמדובר על עבודה תיקנית של האינסטלטור.

                  ואת הקיר תוכלו לתקן עם בטון רגיל או עם "סיקה רפ", כרצונכם.

                  לענין הרטיבות מתחת לריצוף - עם כל הרצון הטוב אין כאן פתרון של קסמים. כדאי לפתוח מספר מרצפות (פה ושם ) ולראות את כמות הרטיבות. אם אין הרבה לחות בחול , וגם אם יש - מומלץ להמתין בסבלנות שהיא תתנדף. אבל זה יכול לקחת זמן רב (שבועות או אפילו יותר, תלוי בכמות הרטיבות).

                  אפשר גם לפתוח פוגות ולייבש את האזור עם מפוח או פן. ואפשר גם לפתוח את הפוגות ולהזמין יועץ עם מד-לחות. מד הלחות יכול לחדור אל החריץ של הפוגות ולבדוק את אחוז הלחות הקיימת בחול, אך לא מומלץ להסתמך רק על בדיקה שכזו וכדאי לפתוח ולהסתכל מה קורה, לפחות במספר מוקדים.

                  הכי קל והגיוני - לפתוח כעת כמה מרצפות בשניים שלושה מוקדים נוספים, ולראות מה קורה. ולהמתין לייבוש או להחליט על טיפול מסיבי יותר.

                  אם אינך בטוחה במה שצריך לעשות, תאלצי לקרוא לחברה לביקורת מבנים או יועץ כלשהו. לצערי לא ניתן מכאן לאמוד את כמות הרטיבות שנמצאת אצלכם מתחת לריצוף.

                  פרה פרה...

                  בהצלחה,

                  גבי

                  • · קיר רטוב מתחת למסגרת חלון

                    (דני)

                    יש לי בעיה של קיר רטוב הנמצא מתחת לחלון במטבח, כראה עקב איטום לקוי של החלון. כעת אני רוצה לתקן את הקיר שהתקלף בצורה קשה. באיזה טיח לבצע תיקון לאחר קילוף הטיח המתפורר הנוכחי בעובי 3-4 מילימטר.

                    תודה

                    דני

                    • · קיר מתקלף במטבח

                      (גבי)

                      שלום דני,

                      בעובי שכזה אין הכרח להשתמש בטיח. אפשר להשתמש בשפכטל (או "מרק") שמיועד לחדרים רטובים או לקריות חיצוניים. מיישמים שכבה או שתיים ומלטשים. לאחר מכן צובעים (רצוי עם בונדרול לפני כן).

                      חומר לדוגמא הוא ה"אוטרה ויולט" של חברת נירלט, אך ניתן להשיג חומרים דומים מקבילים בחנויות לחומרי בנין. בכל מקרהלא מומלץלהשתמש בשפכטל רגיל לקירות פנים משום שאם כלואה לחות בקיר, היא תהרוס אותו ותגרום לקילוף הצבע.

                      במקרה של תיקונים עבין במיוחד ניתן להתמש בטיט + מלט ולהוסיף לתערובת דבק אקרילי. לאחר הייבוש מבצעים שפכטל , מלטשים וכן הלאה.

                      בהצלחה,

                      גבי

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן