הוספת הודעה חדשה
  • · איטום בחיבור תוספת למבנה קיים

    (אלי מ.)

    שלום רב לפני שנה הוספנו חדר למבנה קיים .המבנה דירת גן , התוספת עם יסודות ובלוקים כנדרש . עם הגשם הראשון (כחודשיים לאחר סיום הבנייה )חדרו מים מקו החיבור למבנה הקיים . (המים חדרו רק מהחיבור ולא היתה בעיה באטימות גג התוספת ) ככל הנראה מתזוזת האדמה .להערכתי - הבלתי מקצועית - התזוזה פחות מחצי ס"מ . אטמתי את כל קו החיבור (החיבור לשתי קירות ) בעזרת סיליקון שמתאים לאיטום ברטוב . לאחר מכן לא היתה חדירת מים כל החורף . מה כדאי לעשות לקראת החורף הבא ? האם יש טעם לסייד את קו החיבור ? בתודה מראשאלי מ.

    • · חיבור בין מבנה ישן לחדש

      (גבי)

      שלום אלי,

      אנא פרט יותר נתונים משום שהתמונה איננה ברורה לגמרי.

      האם קיים סדק ברוחב של 0.5 ס"מ בקירות , בתקרה, או בשתי המקומות ?

      לגבי האיטום שביצעת : האם ביצעת אותו בקירות החיצונים או גם בגג המבנה ?

      באיזה חומר בדיוק השתמשת ?

      האם בגג קיימות שתי חגורת בטון צמודות זו לזו ועם חומר אטימה בינהן ? (אמור להיות גם כיסוי פח על שתי החגורות).

      תמונה בהחלט תעזור להבין יותר את המצב.

      אמנם שאלתך התייחסה לחלק הפנימי של הבית , אך יש לדעת אם בוצע איטום טוב לפני שאפשר יהיה להמליץ על צביעת הקירות. באותו הקשר : כאשר בונים תוספת למבנה קיים מבצעים תמיד תפר התפשטות בין המבנים ואוטמים אותו היטב. התפר נועד לאפשר תזוזה בין המבנים מבלי ליצור את אותה סדיקה שמתרחשת אצלך בבית. בלעדי התפר, בדרך כלל נפתח הסדק היכן "שמתחשק לו" ונוצרת בעיה מתמשכת משום שאותו סדק / תפר ימשיך לנוע גם בעתיד. כך שכל תיקון פנימי שתבצע לא צפוי להחזיק מעמדזמן רב. אם תבצע תיקון בדרך הרגילה (שפכטל +צבע) - הסדק ישוב ויפתח. יש לאטוםסדקים שכאלה עם חומרים גמישים (מסטיק פוליאוריטני) כך שהתזוזה תוכל להמשך מבלי לסדוק את הקירות. בחלק הפנימי של הקירות יש לכסות את הסדק עם לוח גבס או אמצעי דומה, כך שאותו מסטיק לא יראה לעין. למעשה העובדה שנפתח סדק בקירות מעידה כמעט תמיד על תכנון לקוי של תוספת הבניה : הסדק היה צפוי להפתח ולכן היה אמור להיות שם תפר התפשטות.

      אנא פרט יותר נתונים ונוכל לעזור הלאה. רצוי- תמונה מבחוץ ומבפנים.

      בברכה,

      גבי

      • · איטום בחיבור תוספת למבנה קיים

        (אלי מ.)

        גבי שלום

        ראשית תודה על ההתיחסות והעזרה .

        החדר שהוספנו (3X4 ) "הוצמד" למבנה קיים (ע"ח החצר ) בשתי קירות .

        הסדק שנוצר הוא בקו החיבור לאורך שתי הקירות בלבד . אין כל סדקים או חדירות מים לא מגג ולא מקירות המבנה (הגג יצוק ) .

        לגבי האיטום שבצעתי : השתמשתי בסיליקון תוצרת חוץ שלצערי אינני זוכר כרגע את שם החברה . מרחתי את הסיליקון בגג המבנה על קו החיבור לכל אורך שתי הקירות

        שתי שופרפרות סיליקון הספיקו למלא את הסדק ועוד (כאמור כל זה מהגג ) .

        ממתי שהשתמשתי בסיליקון לא היתה שום חדירת מים כל החורף .

        אין כרגע קשר עם הקבלן המבצע אך בזמנו דיברנו על נושא תזזות האדמה והוא אמר שהוא מודע ויבצע איטום כנדרש . (כל תהליך הבניה לווה ע"י מהנדס בנין ) .

        למרות הכוונות הטובות נראה שהאדמה אכן זזה ונוצר הסדק (כאמור בקו החיבור בלבד ) . כאמור להערכתי הבלתי מקצועית הסדק פחות מ - 0.5 ס"מ , מה גם שהסיליקון עדין המחזיק מעמד כל החורף.

        השאלה מה כדי לשעות לגבי ההמשך ? האם ניתן להישאר ברמת הסיליקון או כדי גם לצבוע / לסייד ובאיזה חומרים מומלץ להשתמש ?

        כיצד ובמה ניתן למלא את הסדק מתוך הבית ?

        בברכה

        אלי מ.

        • · סדק בקירות וגג תוספת בניה

          (גבי)

          שלום אלי,

          כפי שהסברתי בתקשורת הקודמת, אותו סדק כנראה שימשיך להיות בתנועה זמן רב. כך שאם תבצע תיקון מבפנים, בדרך המקובלת (שפכטל וצבע) , קרוב לודאי שהסדק ישוב ויפתח בקיר הפנימיולו במעט, גם בעתיד.

          מכיוון שכך, אין פתרון קסם לבעיה בקירות הפנימיים.ישנן 3 דרכים שתוכל לבצע את התיקון ,כלהלן:

          1. לאטום את הסדק מבפנים עם חומר גמיש (מרק גמיש לתיקון קירות או חומר פוליאוריטני מסוג סיקפלקס11FC). לאחר מכן ניתן לצבוע את אותן קירות עם צבע גמיש. אלא שלצבע הגמיש, משום שהוא עבה יותר, ישנה טקסטורה מעט גסה והקיר לא יצא מוחלק כמו בקירות פנים שנצבעים בצבע רגיל (אקרילי).

          2. האופציה השניה היא לכסות את הסדק מבפנים עם לוח גבס. מדובר כמובן בעבודה יותר מרכבת אך פתרון זה נהוג לבצוע, בלית ברירה, במקרים שכאלה. הסדק ימשיך לנוע אך קיר הגבס יסתיר אותו לעין.

          3. האופציה השלישית היאהיותר מקובלת אך מוגבלת: מבצעים תיקון ומילוי של הסדק עם מרק גמיש ואחר כך צובעים מחדש. במקרה שלא תהיינה הרבה תזוזות- זה יחזיק מעמד. במקרה שהתזוזות תהיינה חזקות מדי- הצבע יקרע ויראה סדק דק (אך המרק הגמיש ישאר במקומו).

          לגבי הצד החיצוני- לא ברור כיצד ביצעת את האיטום. כמו כן לא ברור איזה חומרים ישנם בקירות ובגג, מצידי אותו סדק. אם ביצעת עבודה טובה והשטח שמצידי הסדק אטום (צבוע או מצופה בחומר אטום אחר), יתכן שהעסק יחזיק מעמד. פשוט לא ניתן לקבוע זאת מכאן משום שלא רואים את איכות העבודה ועל מה בדיוק מדובר (בקירות ובגג). אם תצרף תמונות נבין הרבה יותר טוב אך מומלץ לראות את כל זה בשטח משום שבצוע חובבני עלול לגרום לבעיות בעתיד (למרות שרוחבו של הסדק איננו כה גדול).

          נשמח לעזור הלאה.

          שב"ש,

          גבי

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן