הוספת הודעה חדשה
  • · בידוד תרמי

    (מוניר)

    שלום רב

    אני גר בבניין מדורג, מעל אזור החדרים והסלון מרפסת שמש לא מקורה (מרפסת שכן), על תקרת החדרים בחורף שעבר הופיעו סימני עובש רבים במיוחד חדר שינה הורים שכל התקרה התמלאה בעובש רב. אחרי בדיקת מומחה קבע שיש הרבה מים כלואים מתחת לרצפת מרפסת השכן (ריצוף טרצו) ושיש ליקוי בבידוד התרמי, המצע הרטוב מתחת לריצוף וניקוז תחתון סתום בבוץ (לא תקין) הוא אחד הגורמים לבעיית הבידוד. אחרי סירוב מהשכן לתקן את הנזק נאלצתי להגיש תביעה למפקח על רישום מקרקעין, שם מינה המפקח מומחה שיבדוק ויתן חוות דעת בעניין, להפתעתי הוא מתכוון לעשות הצפה מתחת לריצוף המרפסת לבדוק אם יש נזילות למרות שהבהרתי שהבעיה העיקרית היוא בעית בידוד תרמי ולא בעיית איטום, הוא מתקעש שהוא חייב לעשות הצפה וטוען שאם אין לי בעית איטום אז למה אתה מתנגד??.

    המפקח דרש מהמומחה לפי בקשתי לבדוק אם יש ניקוז תחתון תקין לפי שהוא עושה את ההצפה שלא יגרום נזק עתידי ושיוכל לשחרר את המים מתחת בעת שתיופעו בעיות אצלי בתקרה ואחרי סיום הבדיקה.

    אני לא מרגיש בטוח עם הפעולה הזאת ומרגיש שזה רק יגביר את הנזק ויגדיל את הבעיה. מה דעתכם האם פעולת ההצפה היא בדיקה נכונה לבדוק אם יש ליקוי בבידוד התרמי?? ההצפה לא תגדיל את הלחות במצע מתחת לריצוף ותגורם לנזק רב? איך ייבש את המצע מתחת לריצוף אחרי תום הבדיקה? אני לא יודע מה לעשות

    נא את דעתכם

    תודה

    • · בידוד תרמי של תקרה מתחת למרפסת מרוצפת

      (גיורא)

      שלום מוניר,

      1. מתחת לריצוף חוץ קיימים בעונת הגשמים באופן נורמאלי לגמרי מים כלואים- אין צורך בבדיקה.

      2. אתה צודק שבידוד תרמי הוא נושא נפרד מאיטום וכדי לשפר את הבידוד התרמי יש לבצע פעולות שאינן קשורות לאיטום.

      3. פעולת הצפה בודקת רק את אטימות המרפסת למים ולא את הבידוד התרמי שלה.

      4. בכל פעולת הצפוי יש פוטנציאל לנזק, לכן צריך לבצע אותה בפיקוח ובקרה מלאים ולשחרר את המים מיידית אם מופיעה רטיבות במקום כלשהו.

      על בדיקות הצפה תוכל לעיין בפירוט באתר איטומן במאמר-

      עבודות איטום - בדיקות הצפה והמטרה

      5. בדיקת הצפה בעונת הגשמים לא צפויה להגדיל באופן משמעותי את הלחות מתחת לריצוף שכן ממילא קיימת שם לחות גבוהה מאד.

      6. לא ניתן לייבש את המצע מתחת לריצוף, אך מצד שני אין בכך צורך שכן המים הכלואים הם כאמור תופעה סבירה ונורמאלית שלא אמורה להוות בעיה כלשהי אם האיטום תקין.

      בעונת הקיץ הרטיבות הכלואה מתיבשת לאיטה.

      7. אם אכן קיימת נזילה מהמרפסת היא עלולה בהחלט להרע את התנאים בדירה שלך ולגרום לנזקים, ולכן בכל מקרה עדיף לוודא שאין נזילה.

      8. אם הבידוד התרמי בדירתך לקוי ,הסיבה הסבירה ביותר לכך היא כי לא בוצע בידוד תרמי כפי שנדרש מתחת לשכבת האיטום במרפסת שמעליך .

      אם אכן זה המצב , הפתרון היסודי הוא פירוק המרפסת ובניית השכבות מחדש כולל שכבת בידוד תרמי, או לחילופין התקנת תקרה מונמכת ומבודדת.

      בהצלחה

      • · בידוד תרמי

        (מוניר)

        תודה גיטרה על התגובה הינייני והמהירה,

        חשוב לי להדגיש שלפני שגרתי בדירה עשיתי שיפוץ מסיבי והרסתי את המרפסת שיש לי (אותה מרפסת שיש לשכן מעל, גם עם ריצוף טרצו, שמתי לב ש:

        1. המרפסת בנויה בשיטת הגג ההפוך (שכבת הבידוד מעל שכבת האיטום) עובי השכבה (לוחות קלקר) כ 3 ס"מ ונראה לי שהיא לא דחוסה (F20/25) שזה לא לפי ת"י 1045 שאמורה להיות 5 ס"מ F30, ואם היא עשויה בשיטת הגג ההפוך ההתנגדות התרמית אמורה להיות יותר ב 20% מהמבוקש בשיטות רגילות.

        המצע מתחת לריצוף היה רטוב (הבדיקה נעשתה בחודש אוקטובר לפני עונת הגשמים).

        2. אחרי פינוי כל הריצוף והמצע מתחת, שכבת האיטום לא היתה עם שיפוע לכיוון המרזבים, המרזבים הם הנקודה הכי גבוהה בשכבת האיטום.

        3. לא היה ניקוז תחתון תקני.

        היות והמרפסת בנויה בשיטת הגג ההפוך, את שכבת הבידוד אפשר לגשת אליה ע"י פירוק כמה מרצפות, האם בדיקת עובי וסוג לוח הקלקר מספיק בכדי לקבוע שהבידוד לא מספיק הוא לא לפי התקן? האם יש להתעקש לא לעשות את פעולת ההצפה בדגש על כך שיש בעיה בניקוז תחתון? אפילו אם זה יבוא לידי ביטוי שהחלטת המפקח תהיה מחיקת התביעה בעקבות אי שיתוף פעולה מצידי עם המומחה?

        האם מומחה לענייני איטום ונזקי מים וצנרת מוסמך לבדוק ולתת חוות דעת בעניין הבידוד התרמי?

        • · בידוד תרמי

          (גיורא)

          הי מוניר,

          1. המרפסת בנויה בשיטת הגג ההפוך (שכבת הבידוד מעל שכבת האיטום) עובי השכבה (לוחות קלקר) כ 3 ס"מ ונראה לי שהיא לא דחוסה (F20/25) שזה לא לפי ת"י 1045 שאמורה להיות 5 ס"מ F30, ואם היא עשויה בשיטת הגג ההפוך ההתנגדות התרמית אמורה להיות יותר ב 20% מהמבוקש בשיטות רגילות.

          המצע מתחת לריצוף היה רטוב (הבדיקה נעשתה בחודש אוקטובר לפני עונת הגשמים).

          לא מוכרים לי כל הפרטים הרשומים שם, עד כמה שידוע לי תקן אינו מגדיר מפרט טכני ספציפי כגון סוג החומר ועוביו, אלא רק את הערכים של הבידוד התרמי הדרוש לפי האזור בארץ וכו.

          2. אחרי פינוי כל הריצוף והמצע מתחת, שכבת האיטום לא היתה עם שיפוע לכיוון המרזבים, המרזבים הם הנקודה הכי גבוהה בשכבת האיטום.

          זה אינו תקין וגם מובן שמאפשר כמות גדולה של מים כלואים מתחת לריצוף.

          3. לא היה ניקוז תחתון תקני.

          אכן ניקוז תחתון ("ניקוז כפול ") במרפסת מרוצפת הוא חובה על פי תקן מחייב.

          4. היות והמרפסת בנויה בשיטת הגג ההפוך, את שכבת הבידוד אפשר לגשת אליה ע"י פירוק כמה מרצפות, האם בדיקת עובי וסוג לוח הקלקר מספיק בכדי לקבוע שהבידוד לא מספיק הוא לא לפי התקן

          יתכן, אבל כאמור לא ברור לי שהתקן קובע את סוג ועובי הקלקר..

          5.האם יש להתעקש לא לעשות את פעולת ההצפה בדגש על כך שיש בעיה בניקוז תחתון? אפילו אם זה יבוא לידי ביטוי שהחלטת המפקח תהיה מחיקת התביעה בעקבות אי שיתוף פעולה מצידי עם המומחה?

          אין קשר בין הניקוז התחתון לבין אטימות המשטח המרוצף.

          נראה לי שזה גם אינטרס שלך לבצע בדיקת הצפה כדי לוודא שהמרפסת אטומה.

          6.האם מומחה לענייני איטום ונזקי מים וצנרת מוסמך לבדוק ולתת חוות דעת בעניין הבידוד התרמי?

          אין דרישה להסמכה בנושאי בידוד תרמי, וכן גם בנושאי איטום או נזקי מים -אין כל תעודה רשמית שמסמיכה מישהו כמומחה בנושאים אלה , לכן בעיקרון כל אדם מוסמך להציג עצמו כמומחה ולחוות את דעתו בנושאים אלה ללא מגבלה.

          מה שכן, אם חוות הדעת מוגשת לבית משפט ניתן לתקוף אותה על בסיס חוסר הסמכה, ולכן בדרך כלל מעדיפים לזמן מומחה שהוא גם בעל תואר כגון מהנדס כדי שדעתו תהיה קבילה יותר משפטית.

          בהצלחה

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן