הוספת הודעה חדשה
  • · שכבת איטום על גג בטון – מה החומר הכי טוב שאפשר ליישם לבד?

    (ניב)

    בגלל תוספת קטנה שעשינו תוך כדי הבנייה של הבית (אחרי יציקת התקרה), יש לנו היום קטע קטן בגג שהוא מעין "אמבטיה" סגורה מארבעת צדדיה, עם צינור ניקוז שמוציא ממנה את המים למרפסת -מצורפות שתי תמונות של המקום והתשתית השחוקה שיש בו היום.

    על רצפת ה"אמבטיה" הזו מרחו בזמנו (לפני כ-4 שנים) חומר איטום ביטומני כלשהו. למיטב זכרוני זה אותו חומר שמרחו מתחת לרצפות של החדרים הרטובים בבית, והשתמשו בו גם בגג כי זה מה שהיה להם באותו רגע.

    עם הזמן, החומר הזה נשחק ונפתחו בו סדקים.

    אני חושש שבגלל הסדקים והשחיקה של חומר האיטום הביטומני, מים יגיעו לבטון של הגג וייספגו בו בחורף הקרוב, ולכן רוצה ליישם שם שכבת איטום חדשה - אם אפשר, עמידה וחזקה לאורך שנים ככל הניתן (אמנם אף אחד לא דורך שם, אבל זה חשוף כמובן לשמש ולגשם).

    ממה שאני רואה ברשת, יש שלושה סוגים עיקריים של חומרים:

    1. חומרים ביטומניים (מסטיגום ועוד)

    2. חומרים אקריליים (פוליגג ועוד)

    3. חומרים פולימריים (מאסטר גג, מולטיגום, מסטיגג, מולטיגג ועוד)

    קודם כל שאלה כללית - האם יש עדיפות לסוג כלשהו (ביטומני, אקרילי או פולימרי) מבחינת אמינות החומר ועמידות לאורך זמן? האם יש עדיפות בתחום הזה לחומרים הפולימריים?

    ואם להיות ספציפי יותר - אשמח להמלצה על חומר שכדאי להשתמש בו, וניתן ליישום עם מברשת בעבודה עצמית, ויהיה עמיד (לא יישחק או יתבקע) לאורך זמן.

    תודה!

    • · סוג חומר לאיטום גג

      (גבי)

      שלום ניב,

      מהתמונות שצרפת עולה חשש שאין שיפועים תקינים בגג ושמצטברות בו שלוליות. האם הצינור שמונח על הרצפה הנו צינור הניקוז ?..(!). אם התשובה חיובית- יש להסיר אותו משם ולהתקין ניקוז כמקובל, כולל יציקת שיפועים.

      גם שאלתך בנושא חומר האיטום לגג קשורה לאיכות השיפועים, כמוסבר להלן:

      א. החומרים הפולימריים יותר עמידים בתנאי רטיבות מתמשכת (שלוליות) מאשר החומרים האקריליים (שאינם עמידים כלל) אך גם להם כושר עמידות מוגבל בלבד.

      ב. החומרים הביטומניים בהחלט טובים אלא שיש להלבין אותם על מנת להגן עליהם מפני קרינת השמש ומפני התחממות הגג בקיץ. חומרים אלו מיועדים במיוחד לשימוש תחת רצפות של חדרים רטובים ולא לאיטום גגות חשופים.

      סיכום (זמני): אם השיפועים יהיו תקינים תוכל להשתמש בחומרים ה"פולימריים" שהזכרת. אך אם לא- עדיף להשתמש בחומרים פוליאוריטניים משחתיים (כגון "מריסיל 250" או "היפרדסמו LV" ומעליהם שכבת מגן מפוליאוריטן אליפאטי כגון "מריסיל 400"או היפרדסמו T").

      ההמלצה היא כאמור לתקן תחילה ולתמיד את השיפועים והניקוז.

      נשמח לעזור הלאה בכל שאלה.

      בברכה,

      גבי

« חזרה לפורום
האתר בשיפוץ

אתר איטומן הוותיק נמצא בעיצומם של תהליכי שדרוג אשר יתרחשו במספר פעימות.

נשמח לקבל הערות והמלצות.

תודה וגלישה נעימה !

משהו לא ברור?

אנא שאל בפורום ונשמח לעזור.

הפתרון לעובש

צבע מקצועי מהפכני נגד עובש ופטריות. אינו מכיל רעלנים וידידותי לסביבה.

מוצרי זיפקס

טכנולוגיית האיטום הייחודית של זיפקס נועדה לאיטום כל משטח בטון.

דילוג לתוכן